| | | +30 2105249143 - 5| |info@viennahotel.gr
ΑΡΧΑΙΑ ΑΘΗΝΑ2018-10-23T10:22:38+00:00

Αρχαία Αθήνα

Αρχαία Αθήνα

Από το ξενοδοχείο Vienna μπορείτε εύκολα να προσεγγίσετε τα σπουδαιότερα αρχαιολογικά μνημεία της Αθήνας. Σας προτείνουμε να ξεκινήσετε την γνωριμία σας με την Αρχαία Αθήνα, ανεβαίνοντας στον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως για να δείτε από κοντά τον διασημότερο αρχαιολογικό χώρο του κόσμου και το σύμβολο της Αθήνας.Περνώντας την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης – που βρίσκεται στο δυτικό άκρο της και θα φτάσετε σε αυτή μέσω του πεζόδρομου Διονυσίου Αρεοπαγίτου – θα νοιώσετε την μοναδικότητα του χώρου. Η Ακρόπολη γνώρισε την ύψιστη ακμή της κατά τη διάρκεια του Χρυσού Αιώνα του Περικλή. Τότε κτίστηκαν οι τρεις ναοί που είναι αφιερωμένοι στη θεά Αθηνά, την προστάτιδα της πόλης.
Ο Παρθενώνας, ο πρώτος ναός που κτίστηκε πάνω στο βράχο, αποτελεί και το κορυφαίο μνημείο. Ήταν αφιερωμένος στην Αθηνά Παρθένο και ιδρύθηκε το διάστημα 447 – 438 π.Χ. Στα αριστερά του Παρθενώνα βρίσκεται το Ερέχθειο. Ο ναός είναι αφιερωμένος στην Αθηνά Πολιάδα και χρονολογείται από το 420 π.Χ.
Στη νότια πλευρά των προπυλαίων βρίσκεται ο ναός της Αθηνάς της Νίκης. Κτίστηκε γύρω στο 420 π.Χ. προς τιμή της προστάτιδας των Αθηνών για την νικηφόρα έκβαση των Περσικών Πολέμων.
Στη νότια πλευρά του λόφου της Ακροπόλεως βρίσκονταν τα σπουδαία αρχαία θέατρα και ωδεία, που φανερώνουν το ανώτερο πολιτιστικό επίπεδο των αρχαίων Ελλήνων. Το αρχαίο θέατρο του Διονύσου βρίσκεται στη νότια κλίτη της Ακρόπολης. Στον χώρο αυτόν γεννήθηκε το αρχαίο Ελληνικό δράμα. Σ’ αυτό το θέατρο παρουσίασαν για πρώτη φορά – τον 5ο π.Χ. αιώνα – τα έργα τους οι σημαντικότεροι ποιητές της αρχαιότητας, ο Αισχύλος, ο Ευριπίδης, ο Σοφοκλής και ο Αριστοφάνης.
Το Ωδείο του Ηρώδου του Αττικού, το Ηρώδειο όπως είναι πιο γνωστό, χτίστηκε με ταχύτατο ρυθμό κατά τον 2ο αιώνα μ.Χ.  Ιδρυτής του ήταν ο ρήτορας Τιβέριος Κλαύδιος Ηρώδης ο Αττικός, από τον οποίο πήρε και το όνομά του. Βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά του βράχου της Ακρόπολης και διακρίνεται για την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και την ακουστική του.
Στους πρόποδες του λόφου της Ακρόπολης και συγκεκριμένα στη βόρεια πλευρά της, βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Αγοράς, που στην αρχαία Αθήνα ήταν το εμπορικό, πολιτικό, πολιτιστικό και θρησκευτικό κέντρο της πόλης.
Τα σημαντικότερα μνημεία που θα δείτε στον αρχαιολογικό χώρο είναι:
Ο ναός του Ηφαίστου, περισσότερο γνωστός ως Θησείο, αφιερωμένος στο θεό Ήφαιστο και στην Εργάνη Αθηνά. Είναι προγενέστερος του Παρθενώνα, καθώς χρονολογείται από το 449 π.Χ.
Η στοά του Αττάλου, είναι το δεύτερο πιο εντυπωσιακό οικοδόμημα της αρχαίας αγοράς και κτίστηκε γύρω στο 150 π.Χ από τον βασιλιά της Περγάμου Άτταλο Β’.
Στην περιοχή της Πλάκας θα δείτε την Ρωμαϊκή Αγορά. Πρόκειται για ένα ενιαίο αρχιτεκτονικό συγκρότημα που αποτελούνταν από μια μεγάλη ορθογώνια αυλή περιτριγυρισμένη από κιονοστοιχίες. Επίνειο της Ρωμαϊκής Αγοράς αποτελούσε ο περίφημος Πύργος των Ανέμων ή των Αέρηδων. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο οικοδόμημα που το συναντάμε στην ανατολική πλευρά της αγοράς. Το Ωρολόγιο του Ανδρόνικου Κυρρήστου, όπως είναι η επίσημη ονομασία του, κατασκευάστηκε στα τέλη του 1ου αιώνα π.Χ.
Αξίζει να επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού. Ο αρχαίος Κεραμεικός βρισκόταν στις βορειοδυτικές παρυφές της αρχαίας Αθήνας. Στο κέντρο περίπου του αρχαιολογικού χώρου σώζονται οι δύο γνωστότερες πύλες της αρχαίας Αθήνας, το Δίπυλον και η Ιερά Πύλη. Από τις πύλες αυτές ξεκινούσαν οι δυο σημαντικότεροι δρόμοι της αρχαίας πόλης. Η οδός των Παναθηναίων και η Ιερά Οδός.
Ο Κεραμεικός είναι γνωστός για το αρχαίο νεκροταφείο. Όλα τα ευρήματα από τις ανασκαφές στεγάζονται στο ομώνυμο μουσείο, που βρίσκεται μέσα στον αρχαιολογικό χώρο.
Ολοκληρώστε την περιήγησή σας στους αρχαιολογικούς χώρους της πρωτεύουσας με μια επίσκεψη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας. Είναι ένα από μεγαλύτερα και σημαντικότερα στο είδους του, στον κόσμο. Στεγάζεται σε ένα επιβλητικό νεοκλασικό κτίριο που βρίσκεται στην οδό Πατησίων. Περιλαμβάνει συλλογές με προϊστορικά ευρήματα, με γλυπτά, με αγγεία και αντικείμενα μικροτεχνίας, με χάλκινα εκθέματα, καθώς και μια εντυπωσιακή συλλογή με Αιγυπτιακές και Ανατολικές αρχαιότητες.

Vienna HotelL in Athens

“We were here for two nights at the end of our holiday. The surrounding area is a bit run down – but perfect safe – if you follow the usual safety procedures in a big city. The hotel was clean and basic but basically fine.”
“Cheap n Cheerful”, NewcastleStavros
“Very easy to arrive by car to the hotel, next to which there is a relatively inexpensive parking (13 euros all day). Modern hotel with modern furniture and bathroom, TV and good WiFi signal. Very frendly staff at the front desk.”
“Summer weekend”, Nesko
“We had two nights here as stop over between the Greek islands and Albania. We were warned not to stay in Omonia by a few people but we like the area as a base for exploring.The hotel staff were very efficient and friendly and the reception is open 24 hours.”
“Very Good Base for Exploring ”, Tom C

Επικοινωνήστε μαζί μας!